SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÖNCÜYÜZ

İnsanlığı Kurtarmanın Tek Yolu

Hizmet etmek, vakfetmek ve gönüllülük bir “yaşam biçimidir.”

Hizmet adına geçen 0 Yıl

Değerli LİSES VAKFI dostu,
Hizmet etmek, vakfetmek ve gönüllülük bir “yaşam biçimidir.” İnsanlık tarihiyle başlayan, daha az şanslıya insani yaklaşım sonraki zamanlarda vakfetme anlayışına dönüşmüştür. Vakıfçılık Türk tarihinin önemli anlayışlarından biri olup geçmişten günümüze kadar başarı ile uzanmış sosyal hizmetler projesidir.
LİSES vakfımız 1998 yılında Lions Kulüpleri ve Leo Kulüplerinin katkılarıyla kurulmuştur. Çok geniş yelpazede hizmetler yapabilecek olan Vakfımız bu güne kadar Silivri Engelliler Okulu ve ek binasını bitirmiş ve Milli Eğitim’e teslim etmiştir.
Bunun yanında yürütmekte olduğu burs programının hizmet kalitesini artırarak eğitime destek vermektedir. Vakfımız, 118-E Uluslararası Lions Kulüpleri Yönetim Çevresi Federasyonunun uzun vadeli yapacağı yeni projelere ev sahipliği görevini sürdürmektedir. Hizmet etmek amacıyla ihtiyaç analizi yapan Vakfımız, fon yaratmak amacı ile bir “işletme“ açmak için çalışmalara başlamıştır.
Biz Lion ve Leoların hizmet etme aşkına en büyük desteğin siz değerli dostlarımızın yanımızda olduğunu hissetmek olduğunu bilmenizi isterim.
Vakıflar bir hizmetin korunması, bizden sonraki nesillere taşınması adına hareket eden kurumlardır. Vakıflara yapılan bağışlar, bağışçının belirttiği amaç dışında kullanılamaz. Bu da bağışçının gönül rahatlığı ile hareket etmesi açısından önemli bir kanun maddesidir. Vakıflar ülkemizde en iyi denetlenen kurumların başında gelir.

Ülkemiz, sivil toplum anlayışı açısından emekleme döneminde olmasına karşın, vakıflar konusunda son derece derin bir tarihi geleneğe sahiptir. LİSES Vakfı bu tecrübeleri içinde barındıran, ülkesini seven ve çağdaşlık yolunda Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmayanların oluşturduğu bir vakıftır.

Hedefimiz; Sağlık, Eğitim ve Sosyal Hizmetler konusunda yurttaşlarımıza güzel ve daha rahat yaşanacak bir ülke bırakmaktır.

Bugünlere gelirken yanımızda olan tüm dostlara, bizi yeni tanıyanlara, etrafında bizi tanıtacaklara çağrımız ise; Ülkemizde gönüllülük ilkesi ile daha yapılması gereken çok şey olduğudur. Bu anlayışla; LİSES Vakfı her bir bağışın değerinin ve kutsallığının bilincinde olarak hizmetler ve eserler üretmeye devam edecektir.

Saygılarımla,

Özden DALLI / LİSES VAKFI Başkanı

GEÇMİŞTE VAKIFTA BAŞKANLIK YAPAN BAŞKANLAR

İyilik bulaşıcıdır. Bir iyilik yapmak sadece senin elinde...