YILLARDIR EĞİTİME DESTEK SAĞLIYORUZ!

İhtiyaç Sahibi Olan Tüm Öğrencilerimizin Yanındayız.

Engelliler Okulu Projesi

Kalıcı ve sürdürülebilir hizmetler mottosuyla yola çıkan LİSES VAKFI ve 2002-2003 Dönemi 118-E Lions Federasyonu Başkanı merhume Ln.Esen İbak'ın hayali olan engelliler okulu projesinin hayata geçmesi ile , 2004 yılında Lions ve Leo Kulüpleri Esen İbak Engelliler Okulumuz eğitime başlamış oldu. Eğitime başladığı günden itibaren mezun olan her bir birey almış oldukları eğitim sayesinde iş ve sosyal hayata kavuşturulmaktadır.
Bu düşüncelerini hayata geçiren Ln. Esen İbak’ı saygı ve rahmetle anıyor, 118-E Lionlarının her zaman eserinin takipçisi olacaklarını ifade ediyorum.
Okulumuzun gerek başarısı gerekse yaşamaya elverişli olması, engelli bireylerin ailelerinin ilk tercihi haline gelmesine vesile olmuştur. Artan ilgi ve talep doğrultusunda okulumuz ihtiyaca cevap veremez duruma gelmiştir.
Milli eğitim yetkilileri tarafından 118-E Lions Federasyonu’na mevcut okulumuzun ihtiyaca cevap verebilecek düzeyde yanına ek bina yapılarak kapasitesinin arttırılması ve bunun Lionlar tarafından yapılması rica edilmiştir.
Aldığımız çağrıdan hemen sonra harekete geçip İstanbul Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapılmış ve hızlı bir şekilde proje çalışmalarına başlanmıştır. Önümüzdeki zaman çok kısıtlı olduğu için (Okulun yeni eğitim yılına hazır olması gerektiğinden) tüm Lions kulüplerimiz adete bir seferberlik ilan etmiş, yapacakları aktiviteler karşılığında gelir elde etme ve çevrelerindeki hayırsever vatandaşları harekete geçirme çalışmalarına başlamışlardır.
Bu çalışmalar devam ederken LCIF(Lions Clubs International Foundation) projesi hazırlanarak fon talebinde bulunulmuştur. Bu sırada Cağaloğlu Lions Kulübü üyesi merhum Ln.Mehmet Emin Öner’in yaptığı büyük katkı ile 9 Mayıs 2013 günü ilk kazmayı vurarak inşaat çalışmalarına başlandı. İnşaat çalışmaları büyük bir hızla devam ederken LCIF Projemizin kabul edildiği haberi şevkimizi daha da arttırdı ve okulumuzun tüm donanımıyla eğitim ekipmanlarına, defter kalemine kadar temin edilerek 25 Ağustos 2013 tarihinde tamamlamasının mutluluğunu yaşadık.

Okulumuz;

Okulumuzdan kısaca bahsetmek gerekirse 450 metrekare üzerine çelik konstrüksiyon olarak yapılan 11 Derslik, 1 Yönetici odası, 1 Mutfak, 1 Banyo ve Tuvaletlerden oluşmaktadır. Donanım ise günümüz şartları üzerinde olup her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde hazırlanmıştır. Her sınıfta 2 öğretmen 8 öğrenciye eğitim vermektedir. Bu aşamada sadece yeni okulumuzu tamamlamakla kalmadık, eski okulumuzun yenilenme tadilatı ile birlikte tüm araç gereç ihtiyacı temin etmiş olduk.

Bu aktivite;

Lionların hizmet aşkının, verdiği sözlere bağlılığının ve bir ihtiyaç söz konusu olduğunda tüm imkanlarıyla seferber olabileceklerinin bir göstergesidir. Bu yolculukta emeği geçen tüm Lions ve Leo camiasına teşekkürü bir borç bilirim

Pdg. Hamza Kurtay

Eğitim herkesin hakkı. Onlara Bir Şans Verelim